Feest bij GldH2, de vergunning voor de waterstoffabriek is binnen

Een verlossend bericht van de omgevingsdienst Regio Nijmegen. Na een lang traject krijgt GldH2 als een van de eerste partijen in Nederland een omgevingsvergunning voor de bouw van een waterstoffabriek in Zutphen op het industrieterrein De Mars. Deze week is de definitieve vergunning ontvangen.

Het plan omvat het plaatsen van vier zeecontainers van 40 voet voor de productie en compressie van waterstof, het plaatsen van drie opslagtanks voor waterstof, een transformator, twee chillers voor ventilatie en drie laaddoks, allen met betonnen zijwanden voor het vullen van tubetrailers met waterstof. De vergunning wordt verleend voor een periode van 15 jaar na ingebruikneming en kan daarna worden verlengd. De fabriek komt op een terrein van bijna 5000 m2 aan de Oostzeestraat in Zutphen.

Bestuurslid Wiebe Boer van GldH2 is zeer tevreden. “Het was een zeer lang en kostbaar traject maar met een financiële bijdrage van OostNL en de Cleantech Regio is het ons dan toch gelukt alle hobbels te nemen. We lopen in Oost-Nederland voorop met de waterstofontwikkelingen. Iedereen roept dat ze een waterstoffabriek gaan beginnen, maar wij hebben als een van de eersten daadwerkelijk een vergunning. Op naar de realiseringsfase!”  

GLDH2 2022 | Website door Buro Zutphen