GldH2 betrekt buurtbewoners bij plan voor waterstoffabriek

Waterstofcoöperatie GldH2 heeft de afgelopen maanden meerdere keren overleg gevoerd met omwonenden over de nieuwe waterstoffabriek in Zutphen. Over enkele maanden wordt de vergunningsaanvraag ingediend, GldH2 wil de buurtbewoners zo goed mogelijk informeren over de plannen en voorkomen dat er door communicatiefouten bezwaren worden ingediend.

“Vanuit Zutphen is de waterstoffabriek niet te zien, omdat deze geheel verscholen ligt achter de enorme fabriek van metaalverwerker Aurubis”, zegt Stan Hulsegge die als student bij het project is betrokken. “Als er bezwaren komen, komen die vanuit het dorp Eefde aan de overkant van het Twentekanaal. Ondanks dat de fabriek door dijken langs het kanaal en een groenstrook nauwelijks te zien is vinden wij het toch passend de omwonenden over de plannen te informeren.”

GldH2 heeft de eerste kennismaking fysiek laten plaatsvinden in de Energiewinkel  aan de Overwelving in Zutphen. “Op deze wijze leer je elkaar het beste kennen”, zegt Hulsegge. “En we kunnen gemakkelijk contactinformatie uitwisselen. Als er wat is bellen we elkaar gewoon even op.” Naar aanleiding van de gesprekken heeft GldH2 het ontwerp iets aangepast.

GLDH2 2022 | Website door Buro Zutphen